Online training en begeleiding

“Door het thuiswerken werken de mensen in mijn team niet echt samen. Ik merk dat ze elkaar daardoor af en toe niet kunnen vinden. Ze praten langs elkaar heen en lijken elkaar niet te begrijpen. Voor corona wilde ik al wat aan het verbeteren van de samenwerking doen, maar ja nu kunnen we weinig. Terwijl mijn team het juist nu nodig heeft om te ontwikkelen. En ik zie het echt niet zitten om met zijn allen een hele dag in een Teams of Zoom sessie te gaan zitten.”
Het zijn verhalen die ik nu regelmatig hoor van ondernemers en leidinggevenden. Logisch, de frustratie, want waar ze eerst gewend waren de koppen bij elkaar te steken om te bespreken wat er beter kan, is dit nu gewoonweg lastiger. Dus moet je creatiever zijn. Daarnaast is uit onderzoek in de zomer van 2020 gebleken dat 80% van de medewerkers ‘ja’ zou zeggen als je zou vragen of men ook sinds de coronacrisis vaker thuis wil werken. Extra reden om nieuwe manieren te zoeken om je team te ontwikkelen.
Het blijft samen werken aan samenwerking. En soms is dat online. Maar dat hoeft niet.
Liever online aan de slag? Alleen of met meerdere mensen. Dat kan ook. Lees hier onder wat de mogelijkheden zijn.
Of neem gerust contact op zodat we samen kijken wat het beste past bij jouw vraag.
Online werken met groepen
De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met online teamtraining of -begeleiding. Om eerlijk te zijn was ik begin 2020 nog behoorlijk sceptisch over online trainen, intervisie en modereren. Minder oogcontact, andere interactie. Zou dat werken?
Omdat ik werk met methodes die bewezen effectief zijn, ging ik aan de slag met zowel de inhoud en vorm van online werken.
De technieken bleken bijzaak. En wat blijkt: een vertrouwde sfeer in een groep, durven delen van ervaringen en vragen, humor en luchtigheid, samen uitproberen en leren, persoonlijk en diepgang in gesprekken, het kan! Of het nou voor 15 young professionals, 30 ondernemers of een samenwerkend team is.
Natuurlijk is het anders. Online gaan sommige dingen wel beter en er zijn ook zaken die gewoon niet gaan.
Online persoonlijke coaching
Online coachen kan via Zoom, Teams, Google Hangout of elk ander platform van jouw voorkeur. Het traject is verder hetzelfde als een ‘offline’ coachtraject en start met een persoonlijke intake om te bepalen waar ik je mee kan helpen.
Ook werk ik als e-coach samen met Woosh5, een platform voor persoonlijke groei en veerkracht. Het programma is wetenschappelijk ondersteund en biedt één-op-één coaching gebaseerd op jouw eerste veerkrachtmeting. We schrijven, bellen en videochatten in de één-op-één sessies. Je hebt toegang tot meer dan 200 oefeningen om je veerkracht te versterken die je in je eigen schema kunt plaatsen. Volg je prestaties en track je vooruitgang in het dashboard en zie hoe je je ontwikkelt.
- Altijd bij de hand. Je hoeft niet te wachten tot je volgende afspraak met je coach.
- Anoniem. Het kan fijn zijn wanneer je anoniem een hulpvraag neer kan leggen bij een coach en daar mee aan de slag kan gaan.
- Schrijven helpt. Je leert jezelf te managen door te reflecteren op jezelf. Schrijven helpt daarbij je gedachten te structureren.