Ondernemers en directie

Als ervaren ondernemer, directie- of Raad van Bestuurslid weet je waar je heen wilt. Je verzamelt graag mensen om je heen die dezelfde kant opgaan als jij. Dat gaat je over het algemeen prima af.  

Soms gaat het niet als je wilt. Als  ervaren procesbegeleider en business partner help ik je met de ontwikkeling van jouw (management) team of de organisatie. Op een manier die past bij de visie van jouw organisatie en waarbij successen meetbaar zijn.

Lees hier onder wat ik voor je kan betekenen. Of plan direct een strategiegesprek met mij in.

Allerlei zaken kunnen goede samenwerking en communicatie in de weg staan.

Ik help je op tafel te krijgen wat de stagnatie veroorzaakt en werk samen naar een zelforganiserend team.

Hier enkele voorbeelden waarin ik met teams aan de slag ging.

Graag denk ik met je mee in het strategisch ontwerp en de uitvoering van een ontwikkelprogramma voor vakprofessionals in jouw organisatie.

Of dat nou (startend) leidinggevenden, jonge talenten of andere groepen collega’s zijn.

Hier de mogelijkheden voor programma’s op maat

Als ondernemer, directie- of Raad van Bestuurslid weet je waar je heen wilt.

Soms wil je out-of-the-box sparren met een ervaren business partner over de ontwikkeling van jouw (management) team of de organisatie.

Hier meer over de mogelijkheden van onze samenwerking

Focus en scherpte tijdens een event of vergadering. Soms wil of kan je deze rol niet zelf op je nemen, door de positie die jij in de organisatie hebt. Of omdat externe expertise nodig is.

Ik denk graag mee over het ontwerp van een event of bijeenkomst.

Hier voorbeelden van mijn inzet als dagvoorzitter.

Hieronder vind je veelgestelde vragen die ondernemers of directieleden mij voorlegden

Staat jouw vraag er niet bij of wil je mij een andere vraag stellen? Laten we kennismaken in een strategiegesprek of stuur mij een bericht.

Wat is jouw ervaring en achtergrond?

Met een bedrijfseconomische achtergrond heb ik meer dan 25 jaar ervaring met het aansturen, adviseren of ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. Als business partner en adviseur van directie of raad van bestuur. Sinds 2012 werk ik als procesbegeleider en gedragstrainer in veranderprocessen rondom communicatie, samenwerking en leiderschap.

Wie zijn je opdrachtgevers?

Organisaties en professionals die op zoek zijn naar betere communicatie, samenwerking en leiderschap maar niet weten hoe dit aan te pakken. Wat zij met elkaar gemeen hebben, is dat zij ambitieus zijn, willen presteren, leren en ontwikkelen. 
In mijn werk ben ik actief in verschillende branches. Van accountancy tot zorg. En daar tussen in zitten onderwijs, ingenieursbureaus, adviseursfuncties, ICT, detailhandel, horeca, supply chain en meer.

Werk je in een internationale omgeving? Ik spreek Nederlands, Engels en Frans. De spreek- en werkervaring in het Engels deed ik op tijdens de periode waarin ik in corporate omgevingen werkte en Engels de voertaal was. Door de vijf jaar dat ik in Frankrijk woonde, studeerde en werkte, beschouw ik Frans als mijn tweede taal.

Hoe meet je of je je doelen gehaald hebt?

Door mijn bedrijfseconomische achtergrond en ervaring combineer ik coach- en trainersvaardigheden en resultaatgerichtheid. Met mijn opdrachtgevers spreek ik dan ook altijd doelen af die we afstemmen en meten tijdens tussentijdse evaluatiegesprekken.

Hoe sluit je aan op de visie van onze organisatie?

Doordat ik elke samenwerking met een opdrachtgever als maatwerk beschouw, is de visie van jouw organisatie een belangrijk onderdeel van mijn aanpak. Sterker nog, regelmatig kom ik in mijn praktijk situaties tegen waarin een team niet optimaal functioneert doordat er niet voldoende aansluiting is met de missie of visie van het team of de organisatie. Of te vage teamdoelen waar niet iedereen zich in kan vinden. Ik borg die aansluiting door tijdens onze samenwerking in nauw contact met jou of met een leidinggevende of HR professional te werken.

Het loopt niet lekker binnen een team, maar ik kan mijn vinger er niet op krijgen wat er aan de hand is. Kun je helpen de samenwerking te verbeteren?

Door mijn ruime ervaring en expertise is de kans groot dat ik je kan helpen met de verbetering van de samenwerking in het team. Elk ontwikkeltraject maak ik op maat dus spreek ik jou graag eerst persoonlijk. Dit is een vrijblijvend gesprek en kan telefonisch worden gevoerd.

Een van mijn leidinggevenden heeft supervisie of coaching nodig. Kun hierbij helpen?

Ja zeker. Als leidinggevende komt er van alles op je af. Vragen over leiderschap kunnen spelen. Hoe leid ik mijzelf en anderen? En hoe werkt dat in een team met die diversiteit aan functies, ervaringen en persoonlijkheden? Hoe motiveer ik anderen en hoe geef ik leiding aan verandering? Neem gerust contact met mij op. Dan kijken we samen wat de wensen zijn en hoe ik daarbij kan ondersteunen.

Hoe snel ben je beschikbaar?

Dat is afhankelijk van de drukte in mijn agenda en van jouw vraag. Even bellen of mailen kan altijd, zie hier mijn contactgegevens. En als mijn agenda vol is in een drukke periode, beantwoord ik binnen een dag jouw (voice-) mail. 

Hoe snel boek je resultaat?

Ik werk progressiegericht, een op de wetenschap gebaseerde werkwijze waarbij de groeimindset wordt gestimuleerd, er aandacht is voor de stappen die gezet worden en waar de focus ligt op wat mensen al goed kunnen. Door deze werkwijze staat progressie en daarmee resultaatgerichtheid centraal.

Samen werken aan communicatie en leiderschap?