Ondernemers

Als ondernemer weet je waar je heen wilt en je verzamelt graag mensen om je heen die dezelfde kant opgaan als jij. Dat gaat je over het algemeen prima af.  Toch lukt het afstemmen met anderen niet altijd zoals jij wilt. Hoe zorg je ervoor dat anderen jouw visie snappen en gemotiveerd zijn? Je hebt behoefte aan een ervaren coach of procesbegeleider die met een gedegen en praktische aanpak aan de slag gaat. Op een manier die past bij de visie van jouw organisatie en waarbij successen meetbaar zijn.

Ik werk graag met je samen. Lees hier wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van training, coaching en procesbegeleiding.

Hieronder vind je veelgestelde vragen van ondernemers met wie ik samenwerkte. Staat jouw vraag er niet bij of wil je mij een andere vraag stellen? Dat kan! Bel of mail me gerust. Tijdens het werk ben ik niet direct bereikbaar maar als je een bericht achterlaat of mailt, neem ik binnen twee dagen contact met je op.

Wat is je achtergrond?

Met een bedrijfseconomische achtergrond heb ik 20 jaar ervaring in leidinggevende en adviserende rollen, als manager van een team, organisatieadviseur of projectleider. Na 15 jaar in het financiële vak te hebben gewerkt, voornamelijk in corporate omgevingen, heb ik in 2012 het roer omgegooid. Ik heb de vakopleiding tot communicatie- en gedragstrainer gevolgd en mijn diploma behaald via de School voor training van Karin de Galan. Ik ben geregistreerd en erkend trainer bij de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA). Ik heb diverse aanvullende opleidingen en trainingen gedaan op het gebied van trainen, coachen en procesbegeleiden.

Wie zijn je opdrachtgevers?

Organisaties en professionals die op zoek zijn naar betere communicatie, samenwerking en leiderschap maar niet weten hoe dit aan te pakken. Wat zij met elkaar gemeen hebben, is dat zij ambitieus zijn, willen presteren, leren en ontwikkelen. 
In mijn werk ben ik actief in verschillende branches. Van accountancy tot zorg. En daar tussen in zitten onderwijs, ingenieursbureaus, adviseursfuncties, ICT, detailhandel, horeca, supply chain en meer.

Werk je in een internationale omgeving? Ik spreek Nederlands, Engels en Frans. De spreek- en werkervaring in het Engels deed ik op tijdens de periode waarin ik in corporate omgevingen werkte en Engels de voertaal was. Door de vijf jaar dat ik in Frankrijk woonde, studeerde en werkte, beschouw ik Frans als mijn tweede taal.

Hoe meet je of je je doelen gehaald hebt?

Door mijn bedrijfseconomische achtergrond en ervaring combineer ik coach- en trainersvaardigheden en resultaatgerichtheid. Met mijn opdrachtgevers spreek ik dan ook altijd doelen af die we afstemmen en meten tijdens tussentijdse evaluatiegesprekken.

Hoe sluit je aan op de visie van ons bedrijf/onze organisatie?

Doordat ik elke samenwerking met een opdrachtgever als maatwerk beschouw, is de visie van jouw organisatie een belangrijk onderdeel van mijn aanpak. Sterker nog, regelmatig kom ik in mijn praktijk situaties tegen waarin een team niet optimaal functioneert doordat er niet voldoende aansluiting is met de missie of visie van het team of de organisatie. Of te vage teamdoelen waar niet iedereen zich in kan vinden. Ik borg die aansluiting door tijdens onze samenwerking in nauw contact met jou of met een leidinggevende of HR professional te werken.

Het loopt niet lekker binnen een team, maar ik kan mijn vinger er niet op krijgen wat er aan de hand is. Kun je helpen de samenwerking te verbeteren?

Door mijn ruime ervaring en expertise is de kans groot dat ik je kan helpen met de verbetering van de samenwerking in het team. Elk ontwikkeltraject maak ik op maat dus spreek ik jou graag eerst persoonlijk. Dit is een vrijblijvend gesprek en kan telefonisch worden gevoerd.

Een van mijn leidinggevenden heeft supervisie of coaching nodig. Kun hierbij helpen?

Ja zeker. Als leidinggevende komt er van alles op je af. Vragen over leiderschap kunnen spelen. Hoe leid ik mijzelf en anderen? En hoe werkt dat in een team met die diversiteit aan functies, ervaringen en persoonlijkheden? Hoe motiveer ik anderen en hoe geef ik leiding aan verandering? Neem gerust contact met mij op. Dan kijken we samen wat de wensen zijn en hoe ik daarbij kan ondersteunen.

Hoe snel ben je beschikbaar?

Dat is afhankelijk van de drukte in mijn agenda en van jouw vraag. Even bellen of mailen kan altijd. En als mijn agenda vol is in een drukke periode, beantwoord ik binnen een dag jouw (voice-) mail.

Hoe snel boek je resultaat?

Ik werk progressiegericht, een op de wetenschap gebaseerde werkwijze waarbij de groeimindset wordt gestimuleerd, er aandacht is voor de stappen die gezet worden en waar de focus ligt op wat mensen al goed kunnen. Door deze werkwijze staat progressie en daarmee resultaatgerichtheid centraal.

Samen werken aan communicatie en leiderschap?