Professionals

Je draait al een aantal jaren mee en verstaat je vak prima. Jouw expertise staat als een huis. Toch komen er af en toe vraagtekens op je pad rondom je werk of andere zaken die spelen. Soms gaan je vragen meer over de verbinding met anderen. Communiceren, samenwerken, leiderschap. Drie thema’s waar je wel iets van weet. Maar waarom is het dan soms nog lastig om duidelijk te maken wat je echt wilt, anderen te motiveren en mee te krijgen? Ligt het aan jou of ligt het aan de ander? Of je wilt een stap zetten in je carrière maar weet niet hoe.

Ik werk graag met je samen. Lees hier wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van training, coaching en procesbegeleiding.

Hieronder vind je veelgestelde vragen van professionals. Staat jouw vraag er niet bij of wil je mij een andere vraag stellen? Dat kan! Bel of mail me gerust. Tijdens het werk ben ik niet direct bereikbaar maar als je een bericht achterlaat of mailt, neem ik binnen twee dagen contact met je op.

Hoeveel ervaring heb je?

Met een bedrijfseconomische achtergrond ben ik sinds 1996 werkzaam in verschillende functies die betrekking hebben op het aansturen, adviseren of ontwikkelen van mensen en teams.
Sinds 2012 werk ik als zelfstandig procesbegeleider, coach en gedragstrainer in veranderprocessen voor diverse opdrachtgevers in verschillende branches. Ik heb de vakopleiding tot communicatie- en gedragstrainer gevolgd en mijn diploma behaald via de School voor training van Karin de Galan. Ook ben ik geregistreerd en erkend trainer bij de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA). Daarnaast heb ik diverse aanvullende opleidingen en trainingen gedaan op het gebied van trainen, coachen en procesbegeleiden.

Wil je meer over mij lezen of zien, neem dan gerust een kijkje op mijn LinkedIn profiel https://www.linkedin.com/in/sandrakamp/

Wat vind je belangrijk?

Ik geloof er in dat je eerst jezelf moet snappen en vertrouwen voordat je een ander kunt snappen en vertrouwen. Inzicht in jezelf dus. Door opvoeding, ervaring, opleiding, cultuur, geloof en onze waarden, normen en vooroordelen zijn wij allen verschillend van elkaar. Pas als je zelf snapt hoe jij in elkaar zit, kan je de ander leren begrijpen. Inzicht in jezelf en in anderen geven zelfvertrouwen, helpen om je te ontwikkelen en zijn de basis van samenwerken en communiceren.

We hebben een gesprek, maar ik wil liever niet dat mijn leidinggevende erbij is. Kan dat?

Uitgangspunt is dat elk een op een coachgesprek tussen jou en mij vertrouwelijk is. Dus zonder de leidinggevende erbij. Mogelijk is jouw leidinggevende er bij een startgesprek bij, als jullie daar samen akkoord mee gaan. Mocht jouw leidinggevende op de hoogte gehouden willen worden van de inhoud of voortgang van de gesprekken, dan beslissen jij en ik samen hoe dat te doen. Ik zal nooit zelf de inhoud van onze gesprekken delen met jouw leidinggevende.

Wat levert het me op om met jou te werken?

Ik help jou groeien door inzicht & ontwikkeling. Dat zal ik toelichten: 
Door jou op een andere manier naar je gedrag te laten kijken, krijg je inzicht in jezelf. Inzicht in jezelf geeft niet alleen zelfvertrouwen, maar helpt je ook in de samenwerking en communicatie met anderen. Samen kijken we naar hoe je je talenten kunt inzetten om je ontwikkeldoel te bereiken. Dus inzicht en ontwikkeling. Heb je er nog vragen over, bel me gerust om te sparren!

Wat is jouw werkwijze?

Na een persoonlijk intakegesprek ontwerp ik een aanpak die past. Door deze werkwijze stem ik precies af op wat nodig is met een persoonlijk en praktisch voorstel op maat. Ik werk progressiegericht, een op de wetenschap gebaseerde werkwijze waarbij de groeimindset wordt gestimuleerd, er aandacht is voor de stappen die gezet worden en waar de focus ligt op wat mensen al goed kunnen. 

Hoelang duurt een coachtraject? Hoeveel gesprekken hebben we nodig?

Na een persoonlijk intakegesprek ontwerp ik een aanpak. Daarin doe ik een voorstel van frequentie en aantal gesprekken. Door deze werkwijze stem ik precies af op wat nodig is. Doorgaans heeft een coachee met 4 à 5 gesprekken prima handvatten om zelf verder te kunnen.

Hoe ga je om met vertrouwen en vertrouwelijke informatie?

Uitgangspunt is dat elk gesprek tussen jou en mij vertrouwelijk is. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepstrainers (NOBTRA). Je kunt van mij dan ook deskundige en vertrouwelijke begeleiding en ondersteuning verwachten.

Ik ben sinds een tijdje teamleider en ik loop tegen dingen aan waar ik supervisie of coaching bij nodig hebt. Ik krijg het team niet mee en wil graag handvatten hoe hiermee om te gaan, kan dat?​

Als startend leidinggevende komt er van alles op je af. Je expertise, jouw vakkennis is niet het probleem. Het zijn juist die nieuwe taken en verantwoordelijkheden er omheen die vragen om extra begeleiding en ontwikkeling. Vragen die kunnen spelen: Wat is leiderschap en hoe leid ik mijzelf en anderen? En hoe werkt dat in een team met die diversiteit aan functies, ervaringen en persoonlijkheden? Hoe motiveer ik anderen en hoe geef ik leiding aan verandering? Neem gerust contact met mij op. Dan kijken we samen wat de wensen zijn en hoe ik daarbij kan ondersteunen.

Samen werken aan communicatie en leiderschap?