Skip to content
Versnellen? Sta eens stil.
Versnellen

Geplaatst op:

Je bent eigenaar en directeur van een succesvolle onderneming. Door het runnen van je bedrijf ben je regelmatig op pad. In de dagelijkse gang van zaken word je ondersteund door een aantal professionals in je managementteam. Je houdt van je werk, hebt er plezier in maar bent zeer ontevreden over hoe dingen lopen rondom problemen met personeel. De problemen zijn niet het issue maar wel hoe je er soms mee dealt. Je blijft te lang lopen met wat er speelt, ligt er wakker van en kan kwaad worden als de zaken uit de hand lopen.

Als je als ervaren “High Professional “een heldere visie hebt, verwacht je dat anderen daar makkelijk in mee gaan. Als dat niet lukt, snap je het gewoon niet. Ze lijken er geen zin in te hebben, maar waarom? Je hebt het druk, wilt naar dat next level en hebt er eigenlijk geen tijd voor. Niets doen lijkt geen optie want dat voelt als achteruitgang. Wat dan wel?

Als medewerkers gedrag vertonen dat niet is wat jij wilt, dan heb je al snel de neiging om te denken dat anderen niet willen. Soms is het echter belangrijk om eens stil te staan bij dat gedrag. Kan er ook een andere reden onder liggen? Jij als snelle denker, zoals veel directeuren, weet precies waar je heen wilt en je kent jouw motivatie. Maar hoe zit dat voor anderen? Dit vraagt om een pas op de plaats. Niet om te vertragen. Maar om weer te versnellen.